Låna upp till 40 000 kronor utan säkerhet

Frogtail är till för dig som behöver lite extra kapital för speciella inköp. Har du en regelbunden inkomst kan du låna 7 000-40 000 kronor utan säkerhet. Du behöver inte berätta vad pengarna ska gå till.

Vi vet att utgifter kan komma plötsligt och strävar efter att ha en så enkel process som möjligt. Därför kan du göra låneansökan i datorn men också genom telefon och surfplatta.

Redan det gör oss smidigare än de flesta banker, men vi har ändå fortsatt utveckla vår service. Ett exempel är vår personliga ränta – att räntesatsen sätts efter din privatekonomi och inte efter några stela räntetabeller.

Vår omsorg gäller även den information vi lämnar till dig. Vi försöker vara så enkla och tydliga som möjligt i all kommunikation, till exempel genom att ange priser i svenska kronor och genom att visa den effektiva räntan.

Vi ställer inga speciella krav på dig som vill låna. Det räcker att du uppfyller det här:

  • Du är över 18 år
  • Du har en taxerad inkomst
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du saknar skuldsaldo hos Kronofogden

I ansökan lämnar du ett fåtal uppgifter om dig själv. Vi bedömer sedan din ekonomi och föreslår ränta och betalningsplan. När du godkänt planen betalar vi ut pengarna till ditt bankkonto.

Du betalar enkelt tillbaka lånet via autogiro. Det avtalade månadsbeloppet dras från ditt konto vid förfallodag varje månad.


Ansök här

Så här enkelt är det att ansöka om ett lån

Du startar låneansökan högst upp på vår förstasida, som sker i tre steg:

  1. Du identifierar dig via Trustly där du väljer vilket bankkonto du vill ha pengarna på.
  2. Du lämnar några personliga uppgifter.
  3. Vi presenterar ett färdigt beslut med betalningsplan, personlig räntesats, månadsbelopp och alla ingående avgifter så att du kan se exakt vad din totala kostnad blir. Här kan du godkänna eller avsluta ansökan. Det är helt upp till dig.

Om du lånar 25 000 kr – enkelt prisexempel

Titta gärna på följande prisexempel men glöm inte att det är just din ekonomi som styr hur betalningsplanen och räntekostnaden kommer att se ut.

Om vi antar ett lån på 25000 kronor i 3 år och årsränta på 19,5%, blir kostnaden 947 kronor per månad.

Dessa 947 kronor består av amortering, årsränta på 19,5%, del av uppläggningsavgift (350 kr) och administrationsavgift på 15 kr per avi. Den effektiva räntan, dvs ränta och avgifter, blir då 23,99%.

När lånet är slutamorterat har du efter tre år betalat 34 092 kronor (36 x 947 kr) om du skött betalningarna och undvikit påminnelseavgifter.

Din personliga ränta bestäms efter en kreditprövning och den exakta månadskostnaden kommer du att se på skärmen medan din ansökan behandlas. Frogtail erbjuder idag en årsränta mellan 19,5% och 39%. Och någonstans däremellan hamnar alltså du som godkänd kund. Om den effektiva räntan överstiger referensräntan med mer än 30% så är det en högkostnadskredit. Sen betalning kan orsaka skuldsättning, behöver du hjälp kan du vända dig till en budget- och skuldrådgivare i din kommun. Läs mer på Konsumentverkets hemsida.

Vi betalar ut pengarna direkt till ditt bankkonto

Om du godkänner betalningsplan och räntenivå överförs beloppet till det bankkontonummer du angett och enligt de tider som bankerna praktiserar. Tiderna är följande:

  • Helgfria vardagar före klockan 13:00 så överförs pengarna till din bank samma dag mellan 15:00 och 17:00.
  • Helgfri vardag efter klockan 13:00 så överförs pengarna till din bank under nästföljande bankdag.
  • Fredagar efter klockan 13:00 eller under helgen så överförs pengarna till din bank under måndagen.

Nordea överför pengarna samma dag om du ansöker före klockan 10:30

Den exakta tiden för insättning på ditt konto kan variera beroende på vilken bank du anlitar. Vår kundservice har lång erfarenhet av bankernas tider så om du vill veta mer exakt ska du givetvis kontakta oss.

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster samtycker du till vår användning av cookies.