Your credit everywhere

Låna upp till 40 000 kronor utan säkerhet

Frogtail är till för dig som behöver lite extra kapital för speciella inköp. Har du en regelbunden inkomst kan du låna 5 000-40 000 kronor utan säkerhet. Du behöver inte berätta vad pengarna ska gå till.

Vi vet att utgifter kan komma plötsligt och strävar efter att ha en så enkel process som möjligt. Därför kan du göra låneansökan i datorn men också genom telefon och surfplatta.

Redan det gör oss smidigare än de flesta banker, men vi har ändå fortsatt utveckla vår service. Ett exempel är att vi har tagit bort alla avgifter, vilket har resulterat i ett förmånligare lån till våra kunder.

Vår omsorg gäller även den information vi lämnar till dig. Vi försöker vara så enkla och tydliga som möjligt i all kommunikation, till exempel genom att ange priser i svenska kronor och genom att visa den effektiva räntan.

Vi ställer inga speciella krav på dig som vill låna. Det räcker att du uppfyller det här:

  • Du är över 18 år
  • Du har en taxerad inkomst
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du saknar skuldsaldo hos Kronofogden

I ansökan lämnar du ett fåtal uppgifter om dig själv. Vi bedömer sedan din ekonomi och föreslår en betalningsplan. När du godkänt planen betalar vi ut pengarna till ditt bankkonto.

Du betalar enkelt tillbaka lånet via autogiro. Det avtalade månadsbeloppet dras från ditt konto vid förfallodag varje månad.


Så här enkelt är det att ansöka om ett lån

Du startar låneansökan högst upp på vår förstasida, som sker i tre steg:

  1. Du identifierar dig via Trustly där du väljer vilket bankkonto du vill ha pengarna på.
  2. Du lämnar några personliga uppgifter.
  3. Vi presenterar ett färdigt beslut med betalningsplan, räntekostnad och månadsbelopp så att du kan se exakt vad din totala kostnad blir. Här kan du godkänna eller avsluta ansökan. Det är helt upp till dig.

Om du lånar 20 000 kr – enkelt prisexempel

I låneansökan kommer du alltid att se din exakta betalningsplan och räntekostnader innan du godkänner lånet. Titta gärna på följande prisexempel:

Om vi antar ett lån på 20 000 kronor i 3 år och årsränta på 26%, blir kostnaden 803 kronor per månad.

Dessa 803 kronor består av amortering och årsränta på 26%. Den effektiva räntan blir då 29,3%.

När lånet är slutamorterat har du efter fem år betalat 28 873 kronor om du skött betalningarna och undvikit påminnelseavgifter.

Årsränta: 26%
Uppläggningsavgift: 0 kr
Administrationsavgift: 0 kr
Uttagsavgift: 0 kr

That’s it.

Vi betalar ut pengarna direkt till ditt bankkonto

Om du godkänner betalningsplan och räntenivå överförs beloppet till det bankkontonummer du angett och enligt de tider som bankerna praktiserar. Tiderna är följande:

  • Helgfria vardagar före klockan 13:00 så överförs pengarna till din bank samma dag mellan 15:00 och 17:00.
  • Helgfri vardag efter klockan 13:00 så överförs pengarna till din bank under nästföljande bankdag.
  • Fredagar efter klockan 13:00 eller under helgen så överförs pengarna till din bank under måndagen.

Nordea överför pengarna samma dag om du ansöker före klockan 10:30.

Den exakta tiden för insättning på ditt konto kan variera beroende på vilken bank du anlitar. Vår kundservice har lång erfarenhet av bankernas tider så om du vill veta mer exakt ska du givetvis kontakta oss.

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster samtycker du till vår användning av cookies.