Frågor och svar

Vi strävar alltid efter att vara enkla och tydliga i kommunikationen med våra kunder, men att låna pengar är lite speciellt och därför uppstår ändå en del frågor. Här har vi samlat svaren på de vanligaste.

Vad krävs för att jag ska kunna ansöka om lån hos Frogtail?

  • Du är över 18 år
  • Du har en taxerad inkomst
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du saknar skuldsaldo hos Kronofogden

Hur mycket kan jag ansöka om hos er och vad är återbetalningstiden?

Vi erbjuder lån mellan 7 000 och 40 000 kronor med en återbetalningstid mellan 1 och 36 månader. Vi ger dig låneförslag och du väljer önskat belopp samt löptid.

Hur mycket ränta har jag på mitt lån?

Din personliga ränta bestäms efter en enkel kreditprövning och den exakta månadskostnaden kommer du att se på skärmen medan din ansökan behandlas. Frogtail erbjuder idag en årsränta mellan 19,5% och 39%

När kan jag ansöka om lån hos er?

Det kan du göra när som helst på dygnet i din mobil eller dator. Däremot sker handläggning endast under våra öppettider.

När och hur betalas det ansökta lånet ut?

Om din låneansökan godkänts vardag före klockan 13:00 görs en överföring direkt till ditt konto mellan klockan 15:00-17:00 samma dag. Om ansökan godkänts efter klockan 13:00 så har du pengarna nästkommande bankdag.

Kan jag ha flera lån hos er samtidigt?

Ja, du kan ha flera lån hos oss samtidigt. Vi gör en helhetsbedömning av din betalningsförmåga.

Hur ansöker jag?

Du startar låneansökan högst upp på vår förstasida, som sker i tre steg:

  1. Du identifierar dig via Trustly där du väljer vilket bankkonto du vill ha pengarna på.
  2. Du lämnar några personliga uppgifter.
  3. Vi presenterar ett färdigt beslut med betalningsplan, personlig räntesats, månadsbelopp och alla ingående avgifter så att du kan se exakt vad din totala kostnad blir. Här kan du godkänna eller avsluta ansökan. Det är helt upp till dig.

Kostar det något att ansöka om lån hos Frogtail?

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om våra lån.

Jag uppfyller villkoren men får ändå ett avslag vid ansökan?

Vi kontrollerar uppgifterna du lämnar i din ansökan mot register hos våra kreditupplysningsföretag. Anser du att uppgifterna i kreditupplysningen är felaktiga, vänligen kontakta vår kundservice så kollar vi på det.

Jag vill ha 40 000 kr men blir beviljad ett lägre belopp istället, varför?

Förutom den information som vi får genom kreditupplysningen vi tar, så gör vi även en kreditbedömning utifrån hur man har skött sina betalningar hos oss. Obetalda fakturor som har förfallit påverkar kreditvärdigheten negativt, sköter man däremot sina betalningar har man möjlighet att förbättra kreditvärdigheten för att kunna ansöka om ett högre belopp.

Hur betalar jag tillbaka mitt lån?

Du betalar enkelt tillbaka ditt lån via autogiro. Det avtalade månadsbeloppet dras från ditt konto vid förfallodag varje månad. Lån med en till tre avbetalningar har den första förfallodagen 30 dagar efter lånets beviljande. Lån med fler än tre avbetalningar har en fast förfallodag den 28:e varje månad.

Jag kommer inte hinna betala i tid, vad händer?

För en försenad betalning tillkommer 60 kr i påminnelseavgift. Om det går mer än ett par dagar kan ditt ärende skickas vidare inkasso med fler avgifter som följd. Det bästa är om du tänker igenom dina möjligheter före ansökan, är du osäker på om du kan betala tillbaka lånet så rekommenderar vi att du avstår ansökan.

Kan jag betala tillbaka mitt lån snabbare?

Du har möjlighet att förtidslösa ditt lån utan att det kostar något extra. Kontakta kundservice den dagen du ska förtidslösa ditt lån för att få information om vilket belopp som ska återbetalas.

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster samtycker du till vår användning av cookies.