Frågor och svar

Vi strävar alltid efter att vara enkla och tydliga i kommunikationen med våra kunder, men att låna pengar är lite speciellt och därför uppstår ändå en del frågor. Här har vi samlat svaren på de vanligaste.

Vad krävs för att jag ska kunna ansöka om lån hos Frogtail?

  • Att du är 18 år
  • Att du har en deklarerad inkomst
  • Att du inte har ett skuldsaldo hos Kronofogden
  • Att du är folkbokförd i Sverige

Hur mycket kan jag ansöka om hos er och vad är återbetalningstiden?

Vi ger lån på mellan 1 000 kronor och 40 000 kronor. Återbetalningstiden är mellan en månad och tre år (1-36 mån). Medan du gör din ansökan kommer det upp förslag på skärmen med lånebelopp och återbetalningstider att välja bland.

Hur mycket ränta har jag på mitt lån?

Din personliga ränta bestäms efter en enkel kreditprövning och den exakta månadskostnaden kommer du att se på skärmen medan din ansökan behandlas. Frogtail erbjuder idag en årsränta mellan 9,9% och 39,00% på lån med 2 till 3 års återbetalningstid.

När kan jag ansöka om lån hos er?

Det kan du göra närsomhelst på dygnet i din mobil eller dator. Däremot sker handläggningen dagtid vardagar 08.00-20.00 och helger 10.00-17.00.

När och hur betalas det ansökta lånet ut?

Om din låneansökan godkänts vardag före kl 13.00 görs en överföring direkt till ditt konto kl 15.00-17.00 samma dag. Om ansökan godkänts efter kl 13.00 så har du pengarna nästkommande bankdag.

Kan jag förlänga mitt lån?

Nej, det kan du inte. När du gör din ansökan är ju grundkravet att du väljer ett lån och en månadskostnad som du vet att du kan betala i tid.

Kan jag ha flera lån hos er samtidigt?

Ja, du kan ha flera lån hos oss samtidigt. Vi gör en helhetsbedömning av din betalningsförmåga.

Hur ansöker jag?

Överst på första sidan i vår nätplats hittar du vägen in i ansökan, som sker i fyra steg:

  1. Du lämnar ditt telefonnummer.
  2. Vi skickar en sexsiffrig kod till din mobil. Den matar du in tillsammans med ditt personnummer.
  3. Om din privatekonomi förändrats det senaste året kompletterar du med uppdaterade inkomstuppgifter.
  4. Vi presenterar ett färdigt beslut med betalningsplan, personlig räntesats månadsbelopp och alla ingående avgifter så att du kan se exakt vad din totala kostnad blir. Här kan du godkänna eller avsluta ärendet. Det är helt upp till dig.

Kostar det något att ansöka om lån hos Frogtail?

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om våra lån.

Jag uppfyller villkoren men får ändå ett avslag vid ansökan?

Vi kontrollerar uppgifterna du lämnar i din ansökan mot register hos våra kreditupplysningsföretag. Anser du att uppgifterna i kreditupplysningen är felaktiga, kontakta vår kundtjänst så försöker vi lösa problemet.

Jag vill ha 40 000 kr men blir beviljad ett lägre belopp istället, varför?

Förutom information som kreditupplysningen ger, gör vi även en bedömning utifrån hur du har skött betalningar och liknande uppgifter. Antalet sena dagar påverkar kreditvärdigheten negativt. Om man skött sina betalningar kan man i regel få ett högre belopp beviljat.

Hur betalar jag tillbaka mitt lån?

Du betalar enkelt tillbaka ditt lån via autogiro. Det avtalade månadsbeloppet dras från ditt konto vid förfallodag varje månad. Lån med en till tre avbetalningar har den första förfallodagen 30 dagar efter lånets beviljande. Lån med fler än tre avbetalningar har en fast förfallodag den 28:e varje månad.

Jag kommer inte hinna betala i tid, vad händer?

För en försenad betalning tillkommer alltid 60 kr i påminnelseavgift. Om det går mer än ett par dagar kan ditt ärende skickas vidare inkasso med fler avgifter som följd. Det bästa är om du verkligen tänker igenom dina möjligheter före ansökan. Är du osäker på om du har möjlighet att betala tillbaka vad du behöver låna så rekommenderar vi att du avstår ansökan

Kan jag betala tillbaka mitt lån snabbare?

Du kan alltid förtidslösa ditt lån utan att det kostar något extra. Kontakta kundtjänst så får du information om exakt vilket belopp du ska återbetala.

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster samtycker du till vår användning av cookies.